8 Mayıs 2015 Cuma

ISLAK MENDİL KAPAĞINDAN ÇERÇEVE NASIL YAPILIR?

ISLAK MENDİL KAPAĞINDAN ÇERÇEVE

                

      Çocuklarınızın doğum günü için ya da sevdiklerinize kendi el emeğinizle hazırlayabileceğiniz ,Özellikle Anneler Gününe  içine resimlerini yerleştirebileceğiniz  çerçeve yapmaya ne dersiniz. Hem de her an elinizin altında olan bir malzeme ile. Eminim merak ediyorsunuzdur.Ben de tesadüf keşfettim bu malzemeyi. Arkadaşımın çocuğunun elinde oyuncak olmuştu. Daha önce hiç aklıma gelmezdi bu malzemenin çerçeve magnet olacağı. Hatta yapıp okula götürdüğümde Hiç kimse anlamadı neyden yapıldığını. Bana  hiç de denk gelmedi. Belki sizler görmüş olabilirsiniz.  Sonra bundan güzel bir çerçeve olur diye düşündüm. Zaten tıpkı çerçeve. Neyse fazla uzatmayayım.  
               Malzememiz ISLAK MENDİL KAPAĞI.
       Süslemek için malzemelerimiz eva simli yapışkan kâğıt ve ya arkası yapışkanlı dekoratif kâğıt, süslemek için pul,  boncuk , deniz kabuğu, kurdele. . . Ve Arkasına  yapıştırmak için mıknatıs.   Sizin   hayal gücünüz.


      Yapmanız gerekenler kapağı eva veya dekoratif kâğıt ile kaplıyoruz. Resim  yerleştireceğimiz   yeri kesip çıkarıyoruz. Çıkan parçayı kapağın diğer tarafına yapıştırıyoruz  . Üzerini istediğimiz şekilde süslüyoruz. Ortasına da resim koyduktan sonra çerçevemiz hazır oluyor. 

           
       Bunlarda öğrencilerimin annelerine yaptıkları hediye çerçeveler. 


      Artık sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz . 



10 yorum:

  1. Müthiş düşünce, cidden bayıldım kutlarım ellerine emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım, Beğendiğine sevindim.

      Sil
  2. çok yaratıcı ve güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, farklı şeyler yapmayı seviyorum, sizler beğendikçe ide çok mutlu oluyorum.

      Sil
  3. Çok güzel olmuşş emeğine sağlık yaratıcı bayan :) ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, beğenileriniz beni gururlandırıyor, sevgiler

      Sil
  4. Müthiş....:) Bayıldım.. nasıl güzel bir fikir böyle... Ne güzel sonuçlar çıkmış ortaya.. Sizin de miniklerin de ellerine sağlık...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. El emeğine dair herşeyi seviyorum. Farklı fikirlerle görüşürüz

      Sil
  5. Aylar önce böyle bir kapağı atmayıp saklamıştım. Değerlendirmek adına aklıma bir fikir gelir mutlaka demiştim. Ama gelmedi... Kısmeti sizin sayfanızdaymış kapağımın. Çok hoş olmuşlar. Mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Gerçekten koyacak yerimiz olsa bazı artık malzemeleri zamanı gelince değerlendirmek güzel oluyor. Yapınca paylaşırsanız sevinirim. Kolay gelsin şimdiden. Sevgiyle kalın.

      Sil