4 Nisan 2017 Salı

KOKULU TAŞTAN ÇERÇEVE NASIL YAPILIR?

KOKULU TAŞTAN ÇERÇEVE 

kokulu taştan çerçeve
Kokulu Taştan Çerçeve

        Doğum günleri ve bebek görme  hazırlıkları beni farklı malzemelerle tanıştırdı. Keçe, kurdela, sabun, şeker hamuru gibi.Bunlardan bir diğeri ise kokulu taş oldu. Çevremden gördüklerimle yola çıkarak farklı malzemelerle farklı hediyeler yapmaya başladım. Bana özel olmalıydı ve hiç denememiş olmalıydım.Sizleri bilmem ama beni farklı malzemeler daha çok heyecanlandırıyor ve ayrı zevk veriyor.
        Tabi öncesinde neyi nasıl yapacağımı araştırıyorum, fikirler ediniyorum ve bu fikirlere hayal gücümü ekleyip ortaya kendimce tasarımlar çıkarıyorum.
        Gerçekten yapması zevkli, heyecanlı ve sabırlı bir iş kokulu taşlar yapmak. Ben sizlere kendimce kokulu taş tozundan çerçeve yapımını anlatacağım.

Malzemeler:
 - kokulu taş tozu (beyaz ya da renkli)
 - kokulu taş esansı
 -sıcak su
 -istediğiniz şekilde silikon kalıp
- karıştırma kabı
- karıştırmak için kaşık ve ya spatula

Süslemek için
- kurdela
- sıcak silikon
-keçe ve karton
-yapıştırma nazar boncuğu

                 

Yapılışı: Karıştırma kabımıza 2 ölçek tozu koyuyoruz.( Ben hazır mamalarından içinde çıkan kaşıklardan kullandım.) Yine aynı kaşıkla 1 ölçek sıcak su ilave ediyoruz karıştırmaya başlıyoruz.2-3 damla esas döküp tekrar karıştırıyoruz ve kalıbımıza döküyoruz. Yaklaşık 15-20 dk bekliyoruz. Eğer çerçevenizi asmak için bir deliği yoksa yaklaşık 10 dk sonra çöp şişle üzerine yavaşça batırıp deliğimizi açıyoruz. Bu zaman donma süresine göre değişeceği için kontrollü olmamız gerekiyor.

Kokulu Taştan Çerçeve
Kokulu Taştan Çerçeve

        Sonrasında  çerçevenin resim konulacak bölüne uygun karton ve aynı boyuta keçe kesip silikon ile yapıştırıyoruz. Artık resim koyabiliriz

Kokulu Taştan Çerçeve
Kokulu Taştan Çerçeve

          Ben üzerini kurdela ve nazar boncuğu ile süsledim. Sizler üzerini istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz.

         Kurdeladan çiçek yapmak için bir sonraki postta görüşürüz.

         Sevdiklerinizle sevgiyle kalın......