13 Ekim 2016 Perşembe

ŞEKER HAMURLU YAŞ PASTA NASIL YAPILIR?

KELEBEKLİ VE KALPLİ ŞEKER HAMURLU YAŞ PASTA 


          Şeker hamuruyla şekil vermek için yine pasta yapmak için mutfağa girdim. Aynı oyun hamuruyla oynar gibi ellerimde yavaş yavaş yoğrulup şekil almaya başlayınca bütün negatif enerjimi aldı bir bir. Eğer sizde süslemeyi seviyorsanız şeker hamuru ile tanışın derim. Genelde pastalarda ağır olduğunu düşünüp pek yemeyip kenara sıyırıyorlar. Ama bu pasta da bu geçerli değil. Çünkü kaplarken olabildiğine yırtmadan ince açmaya çalıştım . Kaplamak da zor olmadı. Yerken de pasta üzerinde ince bir tabaka oldu ve afiyetle yendi. Süslemeye gelince elimde kalıplarla hayal gücümü birleştim ve ortaya bu pasta çıktı. 

         Pandispanyasını yaparken daha önce yaptığım RONDOLU YAŞ PASTA tarifinini kullandım. Tarif için TIKLAYIN .....


          Hazırladığımız hamuru margarinle yağlayıp unladığımız  yuvarlak kelepçeli kalıbımıza döküyoruz. 170 derece fırında 25-30 dk pişiriyoruz. Soğuduktan sonra ikiye bölüp alt ve üst parçayı sütle ıslıyoruz. Krem şantili damla çikolatalı ve muzlu karışımı arasına yayıp kapatıyoruz. Üzerine ayırdığımız sade krem şantiyle ince bir tabaka olacak şekilde kaplıyoruz.



          Üzerine niştasayla va da yağlı kağıt arasında şeker hamurumuzu pastamızı kaplayacak şekilde açıp üzerine yavaşça ortalayarak bırakıyoruz.Çok bastırmadan elimizle ve ya spatula yardımı ile ya da şeker hamuru ütüsü ile düzeltiyoruz. Sıra geldi hayal gücünüzü kullanmaya. Günün anlam ve önemine hitaben süslüyoruz.



Sevdiklerinizle afiyetle yiyeceğiniz güzel günler diliyorum.


13 yorum:

  1. Şahane görünüyor... Elinize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğenmeniz beni çok mutlu etti. Sevgiyle kalın:)

      Sil
  2. Ellerinize sağlık rengi ne kadar güzel olmuş ben şimdiye kadar sadece şeker hamurundan kurabiye yaptım inşallah pasta da yaparım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ben de ilk olarak kurabiye de denemiştim ama pasta yapmak ta çok zevkli oldu. fırsatın olduğu zaman dene mutlaka. Sevgiler :)

      Sil
  3. Çok seviyorum şeker hamuru kullanmayı. Nefis gözüküyor ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bende. Tasarım yapmak çok hoşuma gidiyor. Yorumunuz için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın. ;)

      Sil
  4. Merhaba! Blogunuzu blog keşif etkinliğinden gördüm ve takibe aldım. :) Bana da mutlaka bekliyorum :)

    www.sargitaderki.com

    YanıtlaSil
  5. www.sargitaderki.net olacaktı canım. Sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim takipteyim,bloğumda çekiliş yapıyorum katılırsan sevinirim.Sevgiler:)

      Sil
  6. Ama bu yemelik degil sergilemelik olmus. Rengine de bayildim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, gerçekten de öyle süslerken hiç bozulmayacakmış gibi zannediyorsunuz.Sevgiler

      Sil
  7. Harika olmuş.Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğendiğinize sevindim....

      Sil