20 Ekim 2014 Pazartesi

PORTAKALLI YUMUŞAK KURABİYE NASIL YAPILIR?

BABAANNE KURABİYESİ
         Babaannenizin kurabiyesini mi özlediniz?  İşte size babaanne kurabiyesi. Babaannemin tarifi değil ama oğlumun babaannesinin tarifi. Gerçekten de sizde çocukluğunuza dair tatlar bulacaksınız bu kurabiyeyle.

Malzemeler :
-  1,5 şu bardağı şeker
-   3 yumurta
-   1/2 şu bardağı sıvı yağ
-   4 yemek kaşığı yoğurt
-   1 çay kaşığı dolusu karbonat
-   1 paket kabartma tozu
-   1 paket vanilya
-   1 adet limon veya portakal kabuğu rendesi
-    Aldığı kadar un (9-10 kürek un)
 Un ölçüm. 4 lü Ölçü küreklerin en büyüğü. 
    Kek hamuru gibi önce şeker ve yumurtalar mikserle çırpılır. Yağ, yoğurt eklenip çırpılmaya devam edilir. Vanilya, kabartma tozu, karbonat eklenip çırpılmaya devam edilir. Limon ya da portakal kabuğu rendelenir. Karıştırılır. Yavaş yavaş un eklenip elle yoğrulmaya devam edilir.


    Kek hamurundan biraz daha katı ele yapışacak hamur yapılır. 15-20 dk buzdolabında ağzı açık hamur dinlendirilir. Buzdolabından çıkan hamur bir kaseye konmuş yağa eller iyice batırılıp yuvarlayıp yağlı kâğıt serili tepsiye dizilir. (Hamurlar mandalina büyüklüğünde olmalı. ) Bu arada hamur ele ve leğene yapışabilir. Korkmayın bu normaldir. Kaşıkla kazıyarak hamurları yuvarlamaya devam edin.


     180 derece öncede ısıtılmış fırında 15-20 dk üzeri kızarına kadar pişirilir. 


     Büyük bir tencereye ya da kapaklı bir leğene , saklama kabına gazete serilir. Sıcak  Kurabiyeler konur üzeri örtülü ve kapağı kapatılır, dinlenmeye bırakılır. 


    Uzun süre bayatlamadan kalabilir. 
    Kayınvalidemin ellerine sağlık. 
     Afiyet olsun. Deneyin ve mutlaka paylaşıp yorum atın. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder