29 Şubat 2016 Pazartesi

TİTANYUMDAN GÜL NASIL YAPILIR?

TİTANYUMDAN GÜL 

Titanyumdan Gül
Titanyumdan Gül

       Titanyumdan  gül yapmayı daha önce TİTANYUMDAN GÜL YAPIMI adlı yazımda paylaşmıştım. Yine farklı bir çiçek yapımı ile karşınızdayım. 
       Gerekli malzemelerimiz iki farklı renkte titanyum, aynı tonlarda kalın tel , yapıştırıcı  ve boncuk...



      Titanyumları yapmak istediğimiz büyüklüğe göre kesiyoruz. Telleri yaklaşık 15 cm uzunluğunda kesiyoruz.Titanyumların arasını açıp telleri 1.şekildeki gibi ucunu kıvırıp yerleştiriyoruz.ucuna yay şeklinde telin içer den görünen üzerine gelecek şekilde yapıştırıcı sürüp kıvırarak yapıştırıyoruz. sonra alt tarafın ortasına yapıştırıcı sürüp telle beraber kıvırıyoruz.



Yanlardan teli de tutarak genişletiyoruz.üzerine hafif bastırarak kalp şeklini veriyoruz.




      Her tele bir tane boncuk geçirip telden düşmesin diye ucunu büküyoruz. hazırladığımız 4 boncuklu teli biri üstte kalacak şekilde birleştiriyoruz. Yaptığımız iki yaprağı 3. resimdeki gibi birleştiriyoruz. Diğer yaprakları çiçek oluşturacak şekilde birleştiriyoruz.


         Goncaları iki yapraktan, gülleri 10 yapraktan yapıyoruz. Dizayn etmek içinde her yaptığımız şekli tek tek simli iplerle saplarını sarıyoruz. Tepsi için hazırlanan çalışmam. Çerçeve halini en kısa zamanda paylaşacağım....
         Sevgiyle,huzurla kalın....

10 yorum:

  1. Çoook güzel olmuşlar :)) ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Teşekkürler, güzel paylaşımlarda görüşmek üzere.

      Sil
  3. ellerinize,emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. İlk defa gördüm titanyumdan yapılma aksesuarları. Gerçekten çok farklı ve çok güzel görünüyorlar. Emeğinize sağlık. Böyle yetenekli insanlara hayranım ya. Üretmekten vazgeçmeyin hiç :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ediyorum, güzel dileklerin için.Üretmekte sınır yok gerçekten. Zevkle yapıyorum kolay kolay vazgeçmem emin olun.Güzel paylaşımlarda görüşmek üzere.

      Sil
  5. Çok güzel olmuş.. Çok dekoratif ve şık.. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım , kullanması da zevkli gerçekten. Sevgiyle kal :)

      Sil