20 Nisan 2016 Çarşamba

KEÇEDEN TAÇ NASIL YAPILIR?

KEÇEDEN ÇİÇEKLİ TAÇ
Keçeden Çiçekli Taç
Keçeden Çiçekli Taç
          Bütün ilkokullarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve çocuk Bayramı hazırlıkları tam gaz devam etmekte. Hazırlık aşaması birkaç ay öncesinden başlıyor. Önce nasıl bir gösteri yapacaksanız ona  karar veriyorsunuz. Sonra müzik ayarlanıyor. Müziğe uygun hareketler ve kareografi  hazırlanıyor . Dans gösterisi kıyafetsiz olmaz. Kız ve erkek öğrenciler dans gösterisine uygun kıyafetler ayarlanıp , temin ediliyor. Tabi  bu süreçte çalışmalar da devam ediyor.
         Son olarak aksesuarlar giriyor işin içine. İsterseniz hazır alıyor, İsterseniz kendiniz yapıyorsunuz. Kız öğrencilerin  vazgeçilmez aksesuarı da taç olduğuna göre, kıyafetine uygun renkte hazır taç baktık ama içimize sinen bir şey olmayınca arkadaşımın fikri ile el emeğini ortaya koymaya karar verdik. Ve işte fikirler ve el emeği birleşince ortaya bu çalışmamız çıktı.
        Benden; hala arayış içinde olan , seneye 23  Nisan Ulusal Egemenlik Ve çocuk Bayramı'nda ve birçok etkinlikte kullanacak meslektaşlarıma gelsin. 
        Tabi kendinize, sevdiklerinize ve çocuklarınıza yapabileceğiniz güzel bir taç modeli.



          Yapılışı kolay. Beğendiğiniz çiçek modelini 3 farklı boyutta kesiyoruz. Ortasına küçük bir yuvarlak kesiyoruz.


Resimdeki gibi üst üste yerleştiriyoruz. İsterseniz yapıştırabilir.İsterseniz boncukla dikebilirsiniz.


Tütü eteğimizden artan bir parçayı uyum sağlasın diye fiyonk  yapıp kurdele ile bağladık. Siz sade keçe ile de yapabilirsiniz.



Tül ile keçemizi birleştiriyoruz.


Metal tacımızı saten beyaz kurdele ile sarıyoruz.





         Ve final Hazırladığımız çiçeklerimizi taçlarımıza silikon yardımı ile yapıştırıyoruz. Tabi kendimi unutmadım. Beraber onlarla takmak için bir tanede kendime yaptım.
          Artık yavrularım ve ben bayrama hazırız. 
          Sizde hala ne yapacağız diye düşünüyorsanız hadi kıyafetlerinize uygun keçelerinizi alın ve yapın. Emin olun hazırlardan daha güzel olacaktır.
          Şimdiden güzel bir bayram geçirmek dileğiyle. 


8 yorum:

  1. 23 Nisan'ı her yıl heyecanla beklerdik, ne güzel günlerdi. :) Çok güzel olmuş, elinize sağlık! Çocuk olup da bunları takmak vardı şimdi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Gerçekten de öyle.Biz o heyecanı her sene yaşıyoruz öğrencilerle. ;)

      Sil
  2. Blogları geziyordum, bir uğrayayım dedim. Benim de çıkmayan kirleri olan beyaz bir çantam vardı. Üstüne keçeden çiçekler yapıştırmıştım, çok şirin olmuştu, hâlâ kullanıyorum. Eline sağlık taç da çok güzel olmuş. Bana da beklerim canım ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Gerçekten de güzel fikir.Çanta yenilenmiş. Uğrarım mutlaka;) Sevgiler

      Sil
  3. Çok güzel olmuş, emeğinize sağlık <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler . Beğendiğine sevindim. ;) Sevgiler

      Sil