3 Ekim 2014 Cuma

ÇİKOLATA NASIL YAPILIR?

              ÇİKOLATA YAPIMI 
           Çikolata tadında bir bayram için kendi çikolatanızı yapmaya ne dersiniz? Misafirlerinizi kendi yaptığınız çikolata ile karşılamak gurur verici olacaktır. Yapımı çok kolay. En az 1 saat içinde ikramlık çikolatanız hazır. Bunun için;

-Ganaj çikolata ( bitter ve sütlü)
-Çikolata kalıbı ya da buz kalıbı 
-Arzuya göre fındık, badem, ceviz
       Ganaj çikolatayı belmari usulü eritip istediğimiz malzemelerle karıştırıyoruz ve  kalıplara döküyoruz buzlukta 1 saat bekledikten sonra kalıplardan çıkarıyoruz. Servise hazır hale geliyor. 
      İsterseniz evde kalmış kek parçalarıyla erimiş çikolataları karıştırıp yoğurup elde yuvarlayıp Hindistan cevizi bulayıp ta ayrı bir lezzet yapabilirsiniz. Bundan sonra evdeki malzemelerle ve damak tadınıza uygun lezzetler yapabilirsiniz. 
      Çikolata tadında bayram geçirmeniz dileğiyle.  Iyi bayramlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder