12 Ekim 2014 Pazar

FİNCANDA KEK NASIL YAPILIR?

                       FİNCANDA KEK

   Ani misafiriniz geldi ve elektrikler mi kesildi? O zaman korkmayın sizi fincanda kek ile tanıştırayım. Öğle çayı, beş çayı ne zaman isterseniz  yapabilirsiniz. Yapımı kolay yemesi çok yumuşak ve lezzetli. Ölçüler kahve fincanı ile pişirmesi Nescafe ya da porselen çay fincanı ile.

Malzemeler :
-   1,5 kahve fincanı şeker
-    1 kahve fincanı sıvı yağ
-    1 kahve fincanı süt
-    2,5 kahve fincanı un
-    2 yumurta
-    1 paket kabartma tozu
-    1 paket vanilya
-    Arzuya göre dövülmüş fındık, badem, ceviz
-    1 yemek kaşığı kakao
-    Yağlı kağıt (fırın kağıdı)
Yapılışı:
      Şeker ve yumurta çırpılır, yağ, süt eklenip çırpılmaya devam edilir. Un , kabartma tozu, vanilya , kakao eklenir. Arzuya göre dövülmüş fındık, badem, ceviz eklenerek çırpılır. Nescafe fincanları iyice yağlanır. Yarısına kadar kek hamuru konur.

(Ben kalan hamuru oğluma küçük porsiyon olsun diye kahve fincanına koydum.) Fincanları alabilecek bir tencerenin içine yerleştiriyoruz. 


Kaynamış suyu fincanların yarısına kadar doldurup ocağın üzerine alıyoruz. Şu kaynamaya başlayınca tencerenin ağzına yağlı kâğıt ve üstüne de kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte 20 dk pişiriyoruz. 20 dk sonra altını kapatıp 15 dk dinlendiriyoruz. Arzu ederseniz ıslak kek için kakaolu  sos yapıp dökebilirsiniz. Tencereden fincanları çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. 


Fincanlardan kekleri çıkarıp istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. 


Arzu ederseniz ikiye bölüp te servis yapabilirsiniz.                                                                       Afiyet olsun. 

Yanında bir de tencerede börek yapmaya ne dersiniz? İzlemeye devam edin....






2 yorum:

  1. bu tarif ozan ve çınara göre bayıldım bebeğim çok nefis görünüyor hemen yapmaya başlıyorum elbette ozi uyur uyumaz :)

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun canim. Yarasın Oğluşuma.

    YanıtlaSil