CEVİZLİ, HAŞHAŞLI ÇÖREK
Kalpli Haşhaşlı Çörek |
Daha önce cevizli haşhaşlı çörek tarifini paylaşmıştım. Ama bu şeklini de paylaşmadan edemedim. Çünkü farklı şekiller denemeyi çok seviyorum. İnternet de bir çok seklini görebilirsiniz. Eminim sizde kalp şeklini daha çok seveceksiniz. Malzemeler aynı fakat şekli değişik. Bu nedenle tekrar malzemeleri paylaşmayıp şeklinin nasıl yapıldığı anlatacağım.
Malzeme listesine Burdan ulaşabilirsiniz.
Bir de cevizli haşhaşlı çöreği böyle deneyin.....
Malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
Çay tabağı büyüklüğünde elimizle açıyoruz. üzerine haşhaş sürüp ceviz serpiyoruz.
Bir kenarından rulo yapıyoruz. Ortadan ikiye katlıyoruz.
Kapalı olan ucu bıçakla yarıya kadar kesiyoruz.İkiye bölünen kısımların haşhaş görünen kısımları yukarı bakacak şekilde açıyoruz.
Yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 180 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz.
Sevdiklerinizle Afiyet Olsun..... Sevdiklerinize sımsıcak kalbinizi sunmanız dileğiyle....
Ellerine sağlık harika görünüyor ♥
YanıtlaSilTeşekkürler canım, Beğendiğine sevindim. ;)
SilOoo çok güzel ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, güzel dileklerin için. sevgiler
SilAA bunu bir yerde daha görmüştüm çok güzel. Haşhaş bulamadım buralarda. Yiyesim geldi
YanıtlaSilEvet canım bende arkadaşımın paylaştığı videoyu izlemiştim.Deneyeyim de kolaymış gerçektende. Teşekkürler canım, bulursun umarım oralarda.
SilCeviz ve haşhaş ikilisini çok seviyorum. Çöreğin kalpli şekli de çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilKesinlikle haşhaş ceviz tat veriyor. Teşekkürler. sevgiler
SilHaşhaşa bayılırım :) . Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilBende bayılıyorum, Teşekkürler güzel yorumun için.
SilŞekli ne kdar güZel olmuş ellerinizesağlık...
YanıtlaSilteşekkür ederim çok kolay yapımı ayrıca.
YanıtlaSilharika görünüyor canım, ellerine sağlık, deneyceğim mutlaka, şekline bayıldım ;)
YanıtlaSilTeşekkürler canım dene mutlaka bu şekilde daha çok seveceksin.
Sil